MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders
.

Culinair IstriŽ

Lekker eten tijdens je vakantie in IstriŽ

Culinair genieten is altijd erg belangrijk wanneer je op vakantie gaat. Het eten op vakantie bepaalt mede of je het naar je zin hebt of niet. Wanneer je in het noordelijke gedeelte van KroatiŽ op vakantie bent, dan heb je keuze genoeg om er een culinaire vakantie van te maken. Kruh is namelijk niet het enige dat je er kunt krijgen. Om je een indruk te geven welke gerechten je kunt eten, volgen hier een aantal echte aanraders!
bordje met hesp en kaas
bordje met hesp en kaas

Belangrijke ingrediŽnten in een gerecht uit IstriŽ

Er zijn een aantal ingrediŽnten die je altijd wel ergens tegen zult komen in de gerechten die je kiest. Dit zijn bijvoorbeeld olijfolie, vis, asperges, mosselen en truffels. Het zijn producten die veel gegeten worden in IstriŽ. Over het algemeen wordt er licht gegeten in IstriŽ, maar worden er wel veel kruiden gebruikt. Er zijn veel invloeden uit de Italiaanse keuken terug te vinden in de gerechten die er geserveerd worden.

Bezoek culinair IstriŽ in het najaar

Het najaar is de beste plek om te vertoeven wanneer je culinair wilt genieten. Dit komt vanwege de witte truffel. Dit wordt ook wel de Tuber Magnatum Pico genoemd. Het truffelweekend in de maand november is dan ook een echte aanrader. Vooral in plaatsjes als Livade en Buzet kun je dan prima terecht. Er wordt een truffelbeurs gehouden, maar er worden daarnaast ook kookdemonstraties gegeven.

Wijnen en een overheerlijk toetje

Natuurlijk kan culinair genieten niet zonder een heerlijke wijn. In het gehele land zijn 11 wijngebieden te vinden. Bekende wijnen zijn bijvoorbeeld Graöevina, Debit en Traminac. Je kunt deze uitstekend combineren met je hoofdgerecht.


vandaag 21-7-24, laatst aangepast op 26-07-15.