MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

VERKEER

De nieuwe autowegen maken gans IstriŽ vlot bereikbaar.
De verkeersregels in Istrie zijn uiteraard dezelfde als doorheen de rest van KroatiŽ.

OPGELET !
De autosnelwegen in Istrie bestaan voor het grootste gedeelte nog maar uit ťťn rijstrook in elke richting ! Deze wegen zijn GEVAARLIJK ! Lees hier enkele tips voor veilig rijden op deze wegen !

Sinds 2002 zijn enkele belangrijke autosnelwegen in IstriŽ afgewerkt. De autosnelweg nr. 3 waarvan het gedeelte van Opatija tot enkele kilometers voorbij de Ucka-tunnel reeds lang afgewerkt was, is nu volledig doorgetrokken tot in Pazin en van daar via Kanfanar tot op 10 km van Pula.
Van Kanfanar is het slechts een 15-tal km tot Rovinj. De volledige afstand van Opatija/Rijeka tot Pula is via de autosnelweg nu niet noodzakelijk korter, maar wel een heel stuk sneller geworden.
De autosnelweg van Kanfanar richting Umag en Koper (Slo) in het noorden van Istrie is nu ook afgewerkt. Er is een viaduct waarvoor je tol moet betalen (14 kuna).

De tunnel door de berg Ucka is wel een betalende tunnel. Voor toltarieven kan je terecht bij www.vab.be
Of rechtstreeks bij de uitbater Bina-Istra
De gewone wegen in IstriŽ zijn goed onderhouden en meestal vrij rustig. Soms kunnen ze daardoor wel verraderlijk zijn. Opletten voor grote kruispunten die soms uit het niets opduiken !

links

- Brandstofprijzen : www.ina.hr
- toltarieven Ucka-tunnel via www.vab.be of Bina-Istra


vandaag 22-5-24, laatst aangepast op 26-07-15.