MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

Savudrija

Veel nieuwbouw in Savudrija.
Savudrija ligt een 7-tal km verwijderd van Umag en is gekend om zijn rechthoekige langzaam in zee aflopende rotsen. Je vindt er ook grote dennenbossen. Savudrija heeft veel mooie rotsstranden, waaronder ook één naturistenstrand. Het is bovendien de meest noordelijke kustplaats van Istrie.

Kinderhospitaal
De eerste vermeldingen van Savudrija dateren van 1177. De eerste kerk van de apostel Johannes stamt uit die tijd. De huidige kerk werd in 1870 gerestaureerd en toen werden de zijbeuken verwijderd.
Het Grazer Anna Kinderspital van 1908 is gebouwd door de Stad Graz (Oostenrijk) voor kinderen uit de regio van Graz, maar later ook opengesteld voor kinderen uit gans Oostenrijk.
Toeristen kunnen in Savudrija kiezen uit verschillende soorten van verblijf : hotels, private kamers, appartementen en campings zijn er voorhanden. Sport beoefenen zowel op zee als op het land is er geen enkel probleem.
Niet inspannende vormen van ontspanning zijn er natuurlijk ook. Terrasjes voor overdag en bars en discotheken voor de latere uurtjes. Er is ook een rijke gastronomie van vooral de rijkdom van de zee als plaatselijke specialiteiten. Op het einde van juli is er het folkfestival ter ere van Maria Magdalena en in augustus zijn er de Savudrija Nights...

Link
Kroatische toeristische dienst : Savudrijavandaag 25-6-24, laatst aangepast op 26-07-15.