MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

Pican


verkeersbord  stijgingspercentage
even klimmen naar Pican
Klimmen
Een 30-tal kilometer van Rabac landinwaards 12 kilometer van Pazin Istrie ligt Pican op een heuvel 360 meter hoog. De vele sacrale stukken en schilderijen die in de kerk en het muzeum nog bewaard worden, zijn getuigen van het het feit dat Pican al in de zevende eeuw een bisdom was. Het mooiste stuk is een bisschopsmantel geborduurd met goud, een geschenk van de Oostenrijkse Keizerin Maria-Theresa.

Pican is ook gekend voor zijn uitstekende wijnen, bevestigd door niet minder dan Ferdinand van Habsburg zelf, tijdens zijn bezoek aan Pican in het begin van de twintigste eeuw. De voornaamste bezigheid van de bewoners is landbouw en veeteelt.

versgeschilderde voorgevel
versgeschilderde voorgevel
Romeinse vesting
In de tijd van de romeinen was Pican - toen Petina genaamd - een militaire vesting en het verblijf van officieren. De kerk dateerd van 1738 en werd opgericht op de plaats waar vroeger de kathedraal stond.

Genieten van rust
Vandaag vind je in Pican vooral rust. Buiten de stadsmuren is er een winkeltje, postkantoor en tegen de muren van de stad een gezellig cafeetje met terras. Voor de stadspoort vind je er ook nog een gezellig pleintje met bomen waar je in de schaduw kan genieten op een bankje.

Pican gemeentehuis pleintje met bomen

ingangspoort van Pican Interieur kerk

vandaag 21-7-24, laatst aangepast op 26-07-15.