MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

Vodnjan

De kerk waar de mummies liggen.
De kerk waar de mummies liggen.
Dit plaatsje en zijn omgeving is belangrijk voor zijn landbouw, bekend om zijn kwaliteitswijnen en olijfolie. De oude 'pers' doet ons nog denken aan de oude wijze waarop de olijfolie geperst werd.

Mummie's
Van groot belang voor Vodnjan is de kerk van Sint-Blasius, patroon van Vodnjan. De kerk herbergt uitmuntende en wereldbefaamde relikwieŽn waaronder vijf gemummificeerde lichamen van heiligen waaronder het lichaam van Leone Bembo, Giovanni Olini en Nikolosa Bursa. Deze liggen achter het altaar in kristallen kisten.
Behalve deze mummies vind je er nog 370 kostbare relikwieŽn van 250 andere heiligen, een zeer uitzonderlijke verzameling !

De 60 meter hoge toren
De 60 meter hoge toren

Niet in zwembroek
De kerk zelf is de hoogste van IstriŽ met haar 25 meter, maar de toren is nog indrukwekkender. Met zijn 60 meter is deze ook de hoogste van Istrie !

De kerk bezoeken kan van 9 tot 19 uur. Let wel op ! De kerk bezoeken kan niet in zwembroek of minirok ! Foto's nemen is ook niet toegelaten. Het nodige respect tonen is dan ook aanbevolen, het is en blijft dan ook een kerk.

Behalve heiligen bezoeken kan je in Vodnjan in augustus ook nog de Bumbar Fiesta gaan meevieren of elke eerste zaterdag van de maand naar de veemarkt gaan. Deze veemarkt is de bekendste van IstriŽ.

Link
De webstek van Vodnjan spijtig genoeg enkel in het Kroatisch en het Italiaans.vandaag 21-7-24, laatst aangepast op 26-07-15.