MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

Lovran

De gele kerk van Lovran
De gele kerk van Lovran

Klein Opatija
Lovran is een dorpje ten zuiden van Opatija. Je zou bijna kunnen zeggen de kleine versie van Opatija. Het ligt werkelijk aan de voet van de Ucka, de hoogste berg van IstriŽ. Er is een mooie haven en een zeer levendig centrum. In het centrum staat de parochiekerk van Sint-Joris. Ze valt al van ver op door de oker-geel geschilderde toren.

Wandelpad Franz Jozef
Lovran is verbonden met Opatija via het wandelpad dat van hieruit via Opatija tot in Voloska loopt en in totaal 12 kilometer lang is. Lovran was rond de vorige eeuwwisseling een kuuroord. Ook vele rijke Oostenrijks-Hongaren kwamen hier de winter doorbrengen. De grote riante villa's zijn er nog steeds en worden nu als hotel gebruikt of zelfs als appartement waar je dan een kamer kan huren.

Nu nog is er een gerenommeerd hospitaal gespecialiseerd in sportoperaties en revalidatie van ons bewegingsstelsel. In de zomermaanden is er steeds wel iets te doen in Lovran, het bruist er steeds van festiviteiten. Ben je niet bang van een stevige wandeling, dat neem je maar een van de kleine straatjes die omhoog de bergen inlopen. Kort samengevat een klein maar pittig dorp.

Link
de onofficiŽle webstek
en de webstek van de toeristische dienst
van Lovran

fotoalbum "Lovran"

Haven van Lovran bij nacht mensen op de bank in Lovranvandaag 21-7-24, laatst aangepast op 26-07-15.