MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

Moscenice

klik hier voor foto's
Ommuurde stad op bergtop
Ommuurde stad op bergtop

Sla je op de weg van Opatija naar Pula rechts af (links zou niet slim zijn) voorbij de camping Medveja en het kleine dorpje Kraj dan leidt de weg U omhoog naar het dorpje Mosenice op een hoogte van 173 meter.

Olijfoliepers
Dit dorpje - ooit een veilige plaats tegen piraten - is een prachtig voorbeeld van een middeleeuws dorp. Nog steeds volledig ommuurd en met binnen de muren de oude huizen die bijna door elkaar gebouwd zijn. Op de 'zeekant' van het dorpje vind je de kerk van waar je een prachtig zicht hebt op de Kvarner baai en de eilanden Cres, Losinj en Krk. Er is ook een klein heemkundig museum en een zeer oude olijfoliepers. Zeker eens gaan bezoeken. Buiten de oorspronkelijke muren is er nog een kleine kapel,
Altaarkleed verraad zijn afkomst
Altaarkleed verraad zijn afkomst
in communistische tijden nog ondersteund door een priester uit Aalst (VL). Achter de kapel is het plaatselijk kerkhof met daarachter olijfbomen.

GR-wandelpad
Ga je via de weg nog even door naar omhoog richting Jelena dan kan je na een 50-tal meter rechts afslaan (achter het kerkhof) en een bewegwijzerd GR-wandelpad nemen. Aan de rand van de berg is er het grote restaurant Perun. Hier kan je vele plaatselijke specialiteiten eten. Het eten is er van zeer goede kwaliteit en het uitzicht vanop het terras is er adembenemend. 's Morgens zonnen op het strand van Medveja of Moscenicka Draga (zeg maar Mosenice bad of het bijbehorende vissersdorp) 's middags een bezoek aan Mosenice en 's avonds lekker tafelen in Perun. Alleen zorgen dat je op 't einde niet naar beneden rolt !

fotoalbum "Moscenice"


Straat in Moscenice Moscenice van op een nog hogere plaats gezien met Rijeka in de verte GR pad langs Moscenice tunnel-straatje in Moscenice


vandaag 21-7-24, laatst aangepast op 26-07-15.