MOBIELE
VERSIE
Algemene toeristische informatie over Istrie

Istrie.org

Logo Made in Flanders

Rakalj

Rakalj.
Een klein dorpje aan de Rasa baai, op een hoogte van 144 meter met ongeveer 500 inwoners. De eerste bronnen van Rakalj dateren uit 1190. De parochiekerk is een mooi voorbeeld van 18de eeuwse barok. De 'Kastel Rakalj' de citadel van het dorpje - uit 1312 - is momenteel een ruÔne.

Landbouw en visserij
Rakalj was bekend om zijn pottenbakkers, een traditie die om toeristische redenen terug in opgang is. Vroeger leefde men er vooral van de landbouw, visvangst en de zeevaart in het algemeen. Cultureel en historisch erfgoed en ook entnografische collecties vind je in het geboortehuis van Mijo Mirkovic (Mate Balota) een wetenschapper en schrijver.

Strand op minder dan 2 km van Rakalj.

Folk
De plaats is omgeven door rijke fona en flora wat ideaal is om er te wandelen. In Rakalj zijn er ook regelmatig optredens van typische Istrische folkmuziek met zelfs typische muziek-instrumenten uit Istrie. Rakalj is ook de thuishaven van de Meetings of the Dear Stone, een bijeenkomst van dichters, zo genoemd naar een dichtbundel van Mijo Mirkovic.

Ook hier in dit kleine dorpje kan je een huisje huren voor uw vakantie. Als je van rustig houd is dit wel de plek die je zoekt. Huisje huren.vandaag 21-7-24, laatst aangepast op 26-07-15.